غذاهای ایرانی محبوب گردشگران خارجی

در این مقاله به معرفی برخی از غذاهای ایرانی که موردتوجه بسیاری از گردشگران خارجی قرارگرفته است اشاره‌کرده‌ایم.  وقتی به موقعیت ایران روی نقشه نگاهی بیندازید ؛ می‌توان فهمید که چرا دامنه غذاهای بومی این‌قدر گسترده است. ایران با کشورهای روسیه ، افغانستان ، پاکستان ، کشورهای عربی و ترکیه همسایه است. اگرچه ایران بخشی از خاورمیانه است اما به دلیل موقعیت اصلی این کشور در مسیر تجارت جاده ابریشم ، روابط نزدیکی با اروپا ، خاور دور و آفریقا دارد.همچنین بسیاری از مواد مغذی بومی ایران ازجمله پسته ، بادام ، گردو ، زعفران ، نعناع ، پرتقال ، انار و انگور است. ایران دارای چهار آب‌وهوای متفاوت است و برخلاف سایر مناطق خاورمیانه  ایرانیان باستان بخش‌های وسیعی از اراضی خشک را از طریق سفره‌های آب زیرزمینی به مناطق حاصلخیز تبدیل می‌کردند. 

در ادامه به معرفی برخی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی که طرفداران خاصی از تمام نقاط دنیادارند پرداخته‌ایم.غذاهای ایرانی ای که محبوب بسیاری از گردشگران خارجی هستند.

  • میرزاقاسمی

گیلان یکی از مناطقی است که دارای رستوران‌هایی با غذاهای محلی است. خوراک‌های این نقطه از ایران ، یکی از بهترین گزینه‌ها برای گردشگران گیاه‌خوار است . محبوب‌ترین خوراک این نقطه در بین گردشگران خارجی میرزاقاسمی است . بسیاری از گردشگران شیفته مزه بادمجان کبابی و سیر    می‌شوند . 

  • چلوکباب

چلوکباب بدون شک معروف‌ترین غذای ایرانی است و خیلی‌ها آشپزی ایرانی را با چلوکباب می‌شناسند. انواع کباب و به‌ویژه کوبیده در بین ایرانی‌ها و توریست‌ها بسیار پرطرفدار است . چلوکباب کوبیده معمولاً با گوجه و فلفل کبابی ، برنج زعفرانی ، دوغ و سبزی تازه سرو می‌شود .

  • فسنجان

خورشت مجلسی و خوشمزه ایرانی که دل همه را برده است و زینت‌بخش مجالس و میهمانی‌های مهم است . خورشت فسنجان از گردوی آسیاب  شده ، رب انار و گوشت مرغ یا گوشت قل‌قلی تهیه می‌شود . در نقاط مختلف ایران این خورشت را به شیوه‌های مختلف درست می‌کنند و بعضی جاها آن را ترش‌تر ، بعضی دیگر ملس و برخی دیگر کاملاً شیرین درست می‌کنند.

  • خورشت بادمجان (خورش بادمجان و خورش گوجه‌فرنگی)

این خورش دارای رنگ و لعاب عالی است که با گوشت ، بادمجان، گوجه‌فرنگی و زردچوبه پخته می‌شود گوشت ابتدا سرخ می‌شود تا طلایی-قهوه ای شود. برای چاشنی آن از غور غوره یا آب‌لیمو و آب‌غوره استفاده می‌شود. این خورشت بسیار لذیذ است و از غذاهای موردعلاقه بسیاری از مسافرانی است که به ایران سفر می‌کنند.

  • دیزی

دیزی که به نام آبگوشت هم نامیده می‌شود یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است . گوشت گوسفند را با حبوبات  و سیب‌زمینی و گاهی گوجه می‌پزند تا حسابی جا بیفتد سپس آن را با نان سنگک ، سبزی‌خوردن ، دوغ و پیاز سرو می‌کنند .

  • آلبالوپلو

آلبالوپلو با ظاهر زیبا و رنگارنگی که دارد غذایی مجلسی محسوب می‌شود و در بسیاری از میهمانی‌ها و مراسم‌های رسمی سرو می‌شود. آلبالوپلو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است و آن را هم با گوشت قرمز و هم با گوشت مرغ درست می‌کنند .

  • ته‌چین

ته‌چین یکی از غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه و زیباست که ظاهری بسیار شیک و مجلسی دارد. جالب است بدانید که خارجی‌ها ته‌چین را به خاطر ظاهر زیبایش کیک ایرانی هم می‌نامند . ته‌چین را به‌صورت ساده و همراه با مرغ ، گوشت ، بادمجان و غیره درست می‌کنند. اما ته‌چین مرغ شهرت بیشتری دارد .

  • دلمه

دلمه انواع مختلفی دارد و دلمه برگ مو ، دلمه گوجه ، بادمجان و فلفل دلمه‌ای ازجمله معروف‌ترین آن‌ها هستند . دلمه برگ مو محبوبیت بیشتری دارد . دلمه در ایران یکی از غذاهای محلی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی به‌حساب می‌آید . امروزه در سراسر ایران این غذای خوشمزه طبخ می‌شود.

  • آش رشته

در ایران آش‌های بسیار زیادی وجود دارد که از میان آن‌ها آش رشته از همه معروف‌تر است . آش رشته یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است . برای تهیه آش رشته حبوبات مختلف را با سبزی مخصوص آش می‌پزند و بعد رشته آشی و کشک را به آن اضافه می‌کنند . تزئین روی آش اهمیت زیادی دارد و بسیاری از ایرانی‌ها در تزئین تبحر زیادی دارند .

  • خورشت قورمه‌سبزی

قورمه‌سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است. این خورشت با سبزی‌ها معطر فراوان ، پیاز ، لیموعمانی ، لوبیا قرمز و گوشت گوسفند، گوساله یا بره تهیه می‌شود. راز یک قورمه‌سبزی خوشمزه در زمان پخت آن است . قورمه‌سبزی همراه با برنج ساده یا زعفرانی سرو می‌شود .

تمامي حقوق اين سايت برای آژانس یزد مهر نوین محفوظ است